Konkursy/

2006-11-30

WARTO WIEDZIEĆ

HERBATA Z ALKOHOLEM

Aromatyczny, korzenny grzaniec nie tylko rozgrzeje, ale i poprawi nasz nastrój. Przy tym dobrze smakuje i wyśmienicie pachnie!

Herbatka z % o smaku grzanego wina to absolutna nowość. Niezwykłą kompozycję naturalnych składników zamknięto w wygodnych ekspresowych saszetkach. Cynamon i goździki nadają naparowi głębokiego, słodkawo-korzennego i lekko piekącego smaku. Kosztując, wyczuwamy też nutkę odświeżającej mięty i słodkiej lukrecji.

Alkohol nadaje herbatce charakteru, a w połączeniu z pozostałymi składnikami przyjemnie rozgrzewa. Bogactwo ziół i suszonych owoców (aronia, hibiskus, jabłko, lukrecja, skórka pomarańczy, mięta) dostarcza cennych witamin. Czego chcieć więcej?

Herbacianego grzańca należy zaparzać od 3 do 5 minut w gorącej, ale nie wrzącej wodzie (około 96°C). Podobnie jak w grzańcach na winie, piwie i miodzie – chodzi o to, by wrzątek nie zabił niektórych walorów smakowych i zapachowych. Napar rozgrzewa i delikatnie orzeźwia, a zawartość alkoholu w herbatce po zaparzeniu (200ml) nie przekracza 0,1% objętości. Dlatego możemy raczyć się doskonałym grzańcem również w przeciągu dnia, nie rezygnując np. z możliwości prowadzenia samochodu.

Komentarze (0)

Copyright by Daniel Feist & Bartek Kozar