2020-05-01

Diety

Wyrazisty duet smaków na poprawę odporności Nowość - Miód z kurkumą i pieprzem cayenne

W Pasiekach Rodziny Sadowskich lubimy zaskakiwać nowymi połączeniami smaków. Miód z kurkumą i pieprzem cayenne to jedna z najodważniejszych kompozycji, w której słodycz kremowego miodu wielokwiatowego perfekcyjnie równoważy ostrość pieprzu cayenne, a szczypta kurkumy nadaje orientalnego posmaku.
 
Złocisty miód z kurkumą i pieprzem cayenne z Pasiek Rodziny Sadowskich z pewnością zachwyci fanów wyrazistych smaków. Wystarczyła szczypta ostrej papryczki cayenne, aby nasz słodki przysmak nabrał nieco drapieżności. Jednak po ten miód warto sięgnąć także z powodu jego wzmocnionych walorów zdrowotnych. Kurkumina, zawarta w kurkumie, ma zastosowanie w leczeniu infekcji na tle wirusowym, gdyż hamuje namnażanie się wirusów, a także zapobiega powstaniu i rozwojowi schorzeń bakteryjnych i grzybiczych. Zarówno pieprz cayenne, jak i kurkuma, przyspieszają trawienie i przemianę materii - mogą być więc z powodzeniem stosowane przy wspomaganiu pracy układu pokarmowego.  Miód z kurkumą i pieprzem cayenne to intrygujący dodatek do dań wytrawnych - doskonale sprawdzi się w kuchni, jako składnik marynat do mięs lub oryginalnych sosów sałatkowych.

 





Miód z kurkumą i pieprzem cayenne zawiera miód wielokwiatowy oraz 3% kurkumy i 1% pieprzu cayenne.

Do przyrządzenia napoju na poprawę odporności wystarczy rozpuścić łyżeczkę miodu w ciepłej wodzie, pamiętając, aby jej temperatura wynosiła maksymalnie 40°C.  Dla uzyskania energetycznej marynaty do mięsa lub słodko – pikantnego sosu sałatkowego należy połączyć miód z oliwą i octem balsamicznym. Dzięki temu potrawy nabiorą nowego, zaskakującego smaku.


Ceny miodów:
słoik 430 g – 24 zł
słoik 1150 g – 48 zł

 





Miody są dostępne na stronie www.pasiekisadowskich.pl
 

Komentarze (0)

Copyright by Daniel Feist & Bartek Kozar