Konkursy/

2016-03-24

Dania dla jarosza

Pasta serowo-kalafiorowa z pieczonym czosnkiem

Słońce, bagietka, odrobina błękitu na niebie i w sercu, a do tego Mój Ulubiony. Czego chcieć więcej! Wiosna inspiruje nas do zmian na każdym polu, a w szczególności do przyrządzania lekkich, zdrowych śniadań z udziałem nowalijek i twarożkowych wariacji z Moim Ulubionym.  Na śniadanie, kolację i piknik polecamy przepyszną, świeżą pastę serowo kalafiorową z pieczonym czosnkiem. Smacznego! 

 

 
 
 
Pasta serowo-kalafiorowa z pieczonym czosnkiem 
 
200 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
250 g kalafiora
100 g mleka
100 g wody
sól, pieprz, oliwa, główka czosnku
 
Z główki czosnku odciąć wierzch, zawinąć główkę w folię aluminiową, ale nie całkowicie. Polać czosnek oliwą i piec ok 20 minut w 190 stopniach C. Po upieczeniu miękki czosnek wycisnąć z łupinek. Kalafior ugotować w mleku i wodzie z odrobiną soli, przecedzić, zmiksować z serkiem i czosnkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.
 
„Mój Ulubiony” 
Twarożek kanapkowo-sernikowy to naturalny twaróg o śmietankowym, wyśmienitym smaku i gęstej, jednolitej konsystencji. Bez konserwantów, substancji zagęszczających i stabilizatorów. Technologia produkcji gwarantuje zachowanie najcenniejszych składników mleka tj. białko, wapń i witaminy z grupy B. Doskonały do kanapek, może stanowić również podstawę dla past kanapkowych, dipów, deserów i ciast. Przeznaczony do wypieków serników, nie wymaga dodatku tłuszczu. Dostępny w trzech gramaturach: 200g, 450g i 1kg.
 
 
 

Komentarze (0)

Copyright by Daniel Feist & Bartek Kozar