2013-04-11

Sałatki i surówki

Wiosenna sałatka Callipo z tuńczykiem

Przepisów na sałatkę z tuńczykiem jest całe mnóstwo – w końcu ta wspaniała w smaku i świetnie wyglądająca na talerzu ryba kryje w sobie mnóstwo kulinarnych inspiracji. Poniższy przepis na wiosenną sałatkę Callipo gwarantuje smakowitą fuzję lekkości, świeżości, wiosennego aromatu, wyśmienitego smaku i mocy zdrowia. Wszystko dzięki delikatnemu, wilgotnemu i mięsistemu tuńczykowi i odurzająco zmysłowemu dressingowi. Po prostu wiosenny raj dla oczu i podniebienia!






Składniki na 4 osoby:
*opakowanie Rukoli, *2 słoiki tuńczyka Callipo w oliwie z oliwek 160 g, *12 pomidorków koktajlowych lub cherry, *2 cebulki szalotki, *małe opakowanie kukurydzy

dressing:

5 łyżek oliwy z oliwek extra vergine Olitalia, *2 łyżki octu balsamicznego Ponti, *2 łyżki soku porzeczkowego lub malinowego , *sól i pieprz , *1/2 ząbka bardzo drobno posiekanego czosnku

przygotowanie: 
Sposób przygotowania nie będzie zaskoczeniem – rukolę dokładnie myjemy i osuszamy, cebulkę kroimy w bardzo cienkie piórka, a pomidorki w ćwiartki.  Łączymy ze sobą składniki dressingu. Wszystkie warzywa dokładnie mieszamy i skrapiamy wcześniej przygotowanym dressingiem.

Gotowe!

www.indexfood.pl

Komentarze (2)

misiax (2013-04-12 17:13:24)
.
Wydaje się, że może być smaczna. Jestem ciekawa czy ktos probował podobnego przepisu. Ja ostatnio zajadam ciągle grecką. :) 
sylvana (2013-04-12 09:55:32)
Zaraz idę po produkty....
zrobię dzisiaj do kolacji,super inspiracja-dziękuję bardzo <3
Copyright by Daniel Feist & Bartek Kozar